VÍNA DLE ZEMĚ, Strana 2
Nejprodávanější
121 položek celkem
Proč Lion and the Lily? Lilie jsou symbolem francouzských králů a lev (původně tři leopardi) byl symbolem Richarda I. z Anglie, který měl údajně „lví srdce“. Název má...
Ruční sběr hroznů, šetrná extrakce, lisování při nízkém tlaku a fermentace při kontrolované teplotě – to vše dodává tomuto vínu eleganci a bohatost. Víno zraje 4 měsíce na...
Vysokohorské vinice Trás-os-Montes, které dosahují okolo 700 m. n. m., dodávají vínům jedinečný charakter. Cuvée místních odrůd má jasně citrusové tělo, čistou mineralitu a...
Cuvée z drsného Trás-os-Montes, kde díky vyšší nadmořské výšce, okolo 700 m.n.m. dochází k pomalejšímu zrání hroznů, který přináší hlubší ovocný projev, jemnou strukturu a...
Chudé štěrkové půdy ve vyšších polohách dávají vzniknout letně svěžímu Muskatelleru. Nevyznačuje se takovou aromatickou intenzitou jako klasický Muškát, ale potěší elegancí a...
Klima a půdní struktura výrazně ovlivňují charakter tohoto elegantního Ryzlinku. Prastará hornina mu propůjčuje výraznou mineralitu, zatímco dunajské štěrky a spraš obohacují...
Štěrkové půdy s jihovýchodní orientací propůjčují vínu kořenité tóny angreštu a černého bezu. Chladnější, výše položené terroir pak přispívá k jeho travnatě svěží chuti.
Elegantní bílé cuvée z okolí Estremoz, kde díky vápencové půdě a teplému klima dosahují vína jedinečné autentičnosti, minerality, svěžesti a jemné citrusové aromatiky.
V srdci Alenteja, v okolí města Estremoz, vzniká červené cuvée Marquês de Borba Colheita. Víno má bohatý ovocný projev s tóny šťavnatých třešní a lesního ovoce, které doplňuje...
Vápencové konglomerátové podloží překryté spraší dodává tomuto Veltlínu jeho charakter. Usazeniny z pradávné řeky Traisen propůjčují vínu kořenitost a výraznou mineralitu.
Toto plné víno odrůdy Blauer Zweigelt v sobě nese otisk půd, z nichž vzešlo. Zralé a harmonické, spojuje vlastnosti štěrkopísčitých půd, spraše i jílu. Zrálo ve velkých...
Zámek Riquewihr a vinařství Dopff & Irion představují rozmanitost alsaských apelací, odrůd, grand crus i specialit, které tento jedinečný region nabízí. Druhotné kvašení probíhá...
Tradiční vídeňský „Gemischter Satz“ v BIO pojetí. Znamená to, že na jedné vinici roste více odrůd, které se sklízí a vinifikují společně – výsledkem je víno plné svěžesti,...
Zámek Riquewihr a vinařství Domaines Dopff & Irion nabízejí veškerou rozmanitost apelací, odrůd révy vinné, grand crus, výběr vinic a speciality, které alsaské vinice mohou...
Crémant s označením ZERO je bez přidaného expedičního likéru – skutečně suché šumivé víno bez cukru. Výsledek pečlivé práce mistrů vinařského umění, cuvée složené z odrůd Pinot...
Pohleďte blíže na nejoceňovanější víno z regionu. Na elegantní, aromatické, ale zároveň minerální a bohatě strukturované víno odrůdy Alvarinho. Hrozny jsou sklízeny ručně do...
Na jižním břehu Lisabonu, kde se vinice poloostrova Setúbal potkávají s mořským větrem a sluncem Alenteja, vzniká víno s jedinečným charakterem. Které zraje s klidem i časem,...
Šumivé víno, které si získalo svět stejně jako dechberoucí krása kopců Conegliano-Valdobbiadene – oblasti s jedinečnou krajinou, bohatou biodiverzitou a rozmanitými půdními i...
Zrodilo se v samém srdci kopců Conegliano-Valdobbiadene – v přírodní oáze s dlouhou tradicí pěstování Glery. Toto víno je výsledkem výjimečného terroiru, kde se biodiverzita...
Vznik tohoto crémantu byl pečlivě sledován odborníky, mistry v „umění cuvée“. Jedná se o harmonickou směs tří odrůd vybraných pro jejich výjimečnou kvalitu: Pinot Blanc,...
Z oblasti Grave del Friuli, kde vinná réva roste na vápencově-dolomitickém podloží, které bylo po mnoho let nanášeno řekami z hor. Po sklizni probíhá bílá vinifikace. Po šetrném...
Vinice se rozkládají mezi obcemi Manzano a Spessa di Cividale v oblasti Colli Orientali del Friuli, která je obzvlášť vhodná pro pěstování vinné révy na svazích. Podloží tvoří...
Aromatické bílé víno z moderní odrůdy Muscaris, pěstované v režimu bio. Vůně připomíná muškátové hrozny, citrusy a jemné květinové tóny, na patře je šťavnaté, živé a svěží. Díky...
Tradiční metoda výroby tohoto typického Crémantu z Bordeaux. Struktura je charakterizována jemným, osvěžujícícm šuměním. Dlouhý, ovocný závěr poskytuje svěžest, která vybízí k...
Vinice z Colli Orientali del Friuli. Půda tvoří směs usazeného vápence a jílu. Hrozny jsou sklizeny v plné zralosti a s vyvážeností cukrů a kyselin. Polovina hroznů zraje 12...
Vinice z oblasti Colli Orientali del Friuli. Půda je směsí usazeného vápence a jílu. Hrozny jsou ručně sklizeny v plné zralosti a s vyvážeností cukrů a kyselin. Měsíc probíhá...
Hrozny z oblastí Colli Orientali del Friuli a Bassa Pianura Friulana. Půda jílovitá a slína dodávají intenzitu vína, jílovitá hlína zase slaný a specifický aromatický profil....
Hrozny z oblasti Grave del Friuli, kde vinná réva roste na vápencově-dolomitickém podloží, které bylo po mnoho let nanášeno řekami z hor. Po sklizni probíhá kryomacerace. 90 %...
Viniční trať Silberbichl byla poprvé zmíněna již v roce 1562 jako samostatná lokalita. Vinice se nachází na úpatí hory Göttweiger poblíž města Mautern a jsou orientovány na...
Prosecco ze srdce tzv. Friulánské nížiny. Díky jílovitě-písčitému až jílovitě-hlinitému podloží, ideálnímu pro pěstování vinné révy, je víno výrazně aromatické. Ve vůni najdete...
Elegantní suché bílé portské vyrobené z tradičních bílých odrůd Doura. Zraje několik let v dubových sudech a nabízí jemnou rovnováhu mezi ovocností, ořechovými tóny a svěží...
Intenzivní a plné Ruby Reserve z pečlivě vybraných vín z údolí Douro. Vyniká hlubokou rubínovou barvou a výrazným aromatem zralých třešní, ostružin a lehkého koření. Na patře je...
Tradiční tawny styl zrající několik let v menších dubových sudech, které vínu dodávají typickou jantarovou barvu a tóny sušeného ovoce, karamelu a ořechů. V chuti je jemné,...
Máte chuť na plnější Chardonnay? Co takové máslové, krémové, vanilkové, mírně kořenité a samozřejmě s ovocnými tóny jako je ananas, broskve, limetky, citronová kůra a žluté...
Vinice Ried Engabrunner Stein byla upravena do teras již v roce 1560. Slunce a vítr ji hýčkají po většinu dní a její starobylé terroir dává vzniknout mnohovrstevnatému Grüner...
Staleté terasy vinice Ried Stein umožňují Rieslingu hluboce zakořenit. Díky jedinečnému mikroklimatu zde tento Riesling dosahuje výjimečné zralosti. Vypěstovaný na jižně...
Jednoodrůdový Crémant ze Cheninu, jedinečné vinice vyroben tradiční metodou. Ruční sklizeň, první fermentace proběhla v nerezových tancích, následně tradičně druhá fermentace v...
Prosecco ze srdce tzv. Friulánské nížiny. Díky jílovitě-písčitému až jílovitě-hlinitému podloží, ideálnímu pro pěstování vinné révy, je víno výrazně aromatické. Ve vůni najdete...
Prosecco ze srdce tzv. Friulánské nížiny. Díky jílovitě-písčitému až jílovitě-hlinitému podloží, ideálnímu pro pěstování vinné révy, je víno výrazně aromatické. Ve vůni najdete...
Prosecco ze srdce tzv. Friulánské nížiny. Díky jílovitě-písčitému až jílovitě-hlinitému podloží, ideálnímu pro pěstování vinné révy, je víno výrazně aromatické. Ve vůni najdete...
Frizzante z východních svahů Friulánska (Colli Orientali del Friuli). Podloží tvoří místní Ponca, což je směs slíny a pískovce. Před podáním víno lehce protřepejte, na dně jsou...
Intenzivní a plné Ruby Reserve z pečlivě vybraných vín z údolí Douro. Vyniká hlubokou rubínovou barvou a výrazným aromatem zralých třešní, ostružin a lehkého koření. Na patře je...
Tradiční tawny styl zrající několik let v menších dubových sudech, které vínu dodávají typickou jantarovou barvu a tóny sušeného ovoce, karamelu a ořechů. V chuti je jemné,...
Tento osvěžující Veltlín si získá nejen vaše srdce, ale i patro svou kořenitou vůní s jemnými citrusovými tóny. V chuti se snoubí šťavnatě sladké medové melouny s přezrálou...
„Výroba jako prosecco, ale prosecco to není, milý pane.“ Víno je totiž vyráběno z tradičních italských odrůd Ribolla Gialla a Pinot Bianco. Fermentace probíhá metodou Charmat,...
Oranžové víno v plné síle – vzniká dlouhou macerací bílých hroznů na slupkách, která vínu dodává jantarovou barvu, výraznou strukturu a vrstevnatý charakter. Ve vůni se objevují...
Víno ze starých horských keřů nabízí díky hloubce kořenů koncentrovaný a komplexní projev, který je umocněn zráním ve velkých 500 l dubových sudech a následně 6-8 měsíčním zrání...
Hledáte elegantní, vyvážený Pinot Noir s jemnými hladkými taniny? Tak to je přesně tento burgundský Pinot Noir z Montigny‑lès‑Beaune, kde je kladen důraz na terroir a klasický...
Vyroben klasickou metodou (sekundární zrání v láhvi) s odrůdami povolenými pro apelaci AOP - Chardonnay, Pinot Noir, Gamay, Aligoté. Kdy hlavní odrůdou je Chardonnay, které...
Vysoko v horách Trás-os-Montes, v nadmořské výšce okolo 700 m. n. m., dozrávají hrozny pod vlivem výrazných teplotních rozdílů mezi dnem a nocí. Terroir je sice náročný, ale...